21 Kasım 2012 Çarşamba

TAKI DENEMELERİM

"En hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir." Hz. Muhammed (SAV)
"The must dutiful amongst you is the one who learns and teaches the Qur'an."The Prophet Muhammed(SAV)

   Herkese hayırlı geceler.Hercai arkadaşınız şu sıralar boncuk takılara sarmış durumda.Çok hoşuma gitti boncuklarla uğraşmak.Rengarenk bir dünyaya giriyorsunuz.Kendi takını yapmaksa apayrı bir mutluluk.



   Yukarıdaki bilekliğin taşları akik.Üniversitedeyken tesbihlere merak sarıp İzmir'den Kızlarağası Hanın'dan akik tesbih almıştım.Sonra koptu.Boncuklarını sakladım.Hep aklımdaydı o boncuklar.Taşların şifasına inanıyorum, çünkü.Bu bilekliği Cahide Sultan 'ın sitesinde görünce akik boncuklarımı değerlendirdim.Keşke inciler de gerçek olsaydı.Maalesef onlar plastik.Cahide Hanım çok güzel açıklamış yapımını görsellerle.Onun yaptığı sete de şurdan bakabilirsiniz.
  Bunlar benim ilk takılarım.Henüz acemi olduğum için kapatma,bağlama aparatları,yuvarlak uçlu pense,yankeski gibi malzemelerim yok.Bileklikteki aparatı eski bir kolyemden oğullarım koparmıştı.Ben de burda kullandım.





   Yüzüğün yeşil taşları da yine tesbih boncuğundan.Annem hacca gittiğinde rengarenk cam boncukları olan bir tesbih getirmişti.Tabi yine koptu.Ben de yine değerlendirdim.Yüzüğün yapımını burdan öğrendim.
   Şimdi oğlumun öğretmeni, sevgili meslektaşım Şükran Hanım'a örgü bir kolye hazırlıyorum.Örmesi bitti.Süsleme aşamasındayım.Uykum gelmeden bitirebilirsem yarın sizinle de paylaşacağım,inşaallah.
   Hepinize Allah rahatlık versin.
 

8 yorum:

AdanınAnnesi dedi ki...

acemi işi de olsalarda çok güzel olmuşlar
ellerine sağlık :)

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

MERHABA YENİ TANIŞIYORUZ KOLAY GELSİN ÖĞRETMENLERE AYRI SEMPATİM VAR HAYATIMDA DÖRT ÖĞRETMEN VAR BENDE ÖĞRETİCİ BEŞ GALİBAELLERİNİZE SAĞLIK HOŞ HOBİ TAKILARSİZDE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPMIŞSINIZ SEVGİYLE KALIN TAKİPTEYİM BEKLERİM

Unknown dedi ki...

GECENİN BU VAKTİ YAZARSANIZ BÖYLE OLUR ÖĞRETMENİN MESLEĞİ PROBLEMLER ÇÖZMEK DEĞİLMİ:))YUKARDAKİ YAZIYI LÜTFEN AMA ANNANE YANİ:)))

ZEYNEP dedi ki...

Estağfirullah.Hoşgeldiniz bloğuma.Biraz inceledim bloğunuzu.İğne oyalarınız çok güzel.İzliyorum,inşaallah.

Adsız dedi ki...

hepsi çok güzel olmuş ne denir ki :)

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkürler Örgü Cumhuriyetim.Sizin Convers takımlar da çok cici olmuşlar.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

taşların şifasına ben de inanırım... aslında bir dönem yarı değerli taşlara merak da salmıştım... hepsi birbirinden şık olmuş yaptığınız takıların.. ellerinize sağlık...