26 Aralık 2012 Çarşamba

ÇOK SEVDİM BU TAKI İŞİNİ

"Her duyduğunu başkalarına aktarması, kişiye günah olarak yeter."Hz. Muhammed (SAV)
"Only by narrating everything you hear to others you'll do many sins."The Prophet Muhammed(SAV)

  Herkese selamlar.Bu yayınımda yeni yaptığım takılarımı paylaşmak istiyorum sizinle.O kadar mutluyum ki bu işe başladığıma anlatamam.Yer gök boncuk şu anda benim için.Çok yoğunlaşmış haldeyim bu uğraşa.Sürekli takı videoları seyredip, takı bloglarını takip ediyorum.Evin heryeri boncuk dolu.Ev halkına gına gelmiş durumda.Ama ben çok mutluyum.
 Boncuklarla, renklerle uğraşmak bir nevi terapi.En güzeli de ürün hemen çıkıyor ortaya.Tabi çok uzun soluklu ürünler de var.Fakat ben şimdilik en çok yüzük yaptığım için kısa sürede bitiriyorum.
  Günden güne öğreniyorum işin inceliklerini.Hatta ilk yaptıklarımdaki hataları görüp bozduklarım bile var.Fakat henüz yeni olduğum için malzeme sıkıntısı çekiyorum.Malzemeyi ucuza getirmek için toptan almak gerekiyor.Henüz bunu yapamadığım için malzemeler pahalıya geliyor.Piyasada Çin malı boncuk çok fazla.Onlarda kalite düşük.Hele kristal boncukların yanına yanaşılmıyor.Tabi bu işle uğraşanlar kaliteli malzemeyi ucuza alabilecekleri yerleri belirlemiştir.İstanbul'da Eminönün'de çok varmış boncukçu.Anlayacağınız kafaya koydum bu işte ilerlemeyi.Bu el sanatıyla uğraşmak isteyen arkadaşlar varsa arama motorundan beaded jewelery-beaded rings-beaded bracelets-beaded earning-beaded neackles kelimelerini yazarak takı şemalarına,bloglarına ve videolarına ulaşabilirler.Yutdışında çok gelişmiş bir uğraş bu.Tabi ben boncuk örme takılardan bahsediyorum.
Ben öğrenmek için yaptıklarımı kendim kullanıyorum.Diğerlerini de satacağım inşaallah.Yeni işim bu.Herkese güzel günler.












6 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar :)

Adsız dedi ki...

Selamun aleykum aklında 40 güzel tilki dolaşan tatlı kardeşim :)

Takılara uzun uzun baktım. Geçen yılki takı merakım aklıma geldi. Gece yarılarına kadar model çıkartırdım. Şimdilerde takıya pek merakım kalmadı ama gerçekten zevkli bir uğraş. özellikle canım sıkıldığında resmen beynimi takı yaparak boşaltırdım.

Ellerin dert görmesin bacım. Hepsi birbirinden güzel. Allah hep güzel ve hayırlı meşguliyetler versin. Muhabbetlerimle...

Cahide

ZEYNEP dedi ki...

Çok teşekkür ederim.İnsanın ürünleriyle ilgili güzel şeyler duyması mutluluk verici.
İkiz modası,teşekkür ederim.Ben de sizin eldivenleri çok beğendim.
Cahide kardeşim sana da çok teşekkür ederim,güzel sözlerin için.Çok mutlu oldum.Takılarının hepsini incelemiştim zaten.Hepsi çok güzel.Gerçekten de insan herşeyi unutuyor boncuklarla uğraşırken.Allah razı olsun.

Cutecatsneslisunundukkan dedi ki...

Ne güzel şeyler bunlar , cıvıl cıvıl rengarenk.. Güzel uğraş ve aynı zamanda sabır - emek isteyen bir uğraş.. Kolay gelsin
Bloğunuza Mügenin listesi bloğundaki etkinlikten geldim
Bende beklerim , Sevgilerimle..http://neslihanmetin.blogspot.com

gooogoook dedi ki...

Ne kadar tatlılar cıvıl cıvıl ellerinize sağlık.

Ajka dedi ki...

güzel ürünler
Ajka