12 Kasım 2013 Salı

İLK DİKİŞ ÇALIŞMAM

"Kalbinde minicik kibir olan kimse cennete giremez." Hz. Muhammed (Aleyhisselatü vesselam)
"Those that have a sparkle of arrogance will never enter paradise." The Prophet Mohammed

  Selamün aleyküm arkadaşlar.Çok yoğun olduğum için sık sık yayın yapamıyorum.Fakat hepinizi izliyorum.
  Sonunda dikişe de el attım.Eeee boşuna koymadım ben bu bloğun adını 40 Tilki diye:)Daha önce eli hiç dikiş makinesine değmemiş bir insan olarak dikiş makinesi alıp dikiş yapmaya cüret ettim.Tabi bu kadar yoğunluk arasında daha ancak makinenin çalışmasını kavrayabildim.Annemden,kayınvalidemden ve evden topladığım artık kumaşlardan küçük kareler kesip birleştiriyorum öğrenmek için.İşte bu da ilk eserim!:)


    İşte bu da arkası.
Aslında pazen olan parçadan biye yapıp karşılıklı dikerek fiyonk yapıp kapatacaktım.Fakat arka açıklığı çok bırakmışım.Potluk yapar diye vazgeçip ortadan diktim.Tabi okula gitmeme az bir vakit kala alelacele dikince kenarda biraz potluk oldu.Ama olsun.Nasıl olsa yıkamak için söküp tekrar dikeceğim.O zaman düzeltirim.Hem süslü süslü güzel olmuş değil mi?
İşte dikiş ayrıntısı:
Bu pazen parçalar taaa benim çocukluğumdan kalma.Kot kumaş ise evden.Artık kot kullanmama kararı aldığımız için ne kadar kot pantolon,etek ve pardesü varsa hepsini söktüm.Yabancı bloglarda çok gördüm kot yastıklar,minderler.Ben de öyle değerlendireceğim,inşaallah.Herkese iyi akşamlar.






6 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

kolay gelsin zeynep hanımcım.... ardı arkası gelir en kısa zamanda inşallah. ben de bir dikişi makinesi almak istiyorum aslında ama bakalım ne zaman kısmet olacak..

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkür ederim Emine Hocam.Alın alın.Çok zevkli birşey dikiş.Benim gibi bir aceminin bile hoşuna gittiğine göre...Sizin anneniz çok hamarat.Büyük ihtimalle dikiş de biliyordur.Kim bilir siz ne güzellikler çıkarırsınız.

meri dedi ki...

ve aleykümselam canım ellerin dert görmesin harika olmuş

Unknown dedi ki...

kolay gelsin zeynep hanım .. bence çok güzel olmuş

ZEYNEP dedi ki...

Çok teşekkür ederim Meri ve Peri Handan.Beğenmenize sevindim.İnsan beğenildiğini duydukça daha bir hevesleniyor.

Eylül Eylül dedi ki...

Aaa ne güzel olmuş ya ben çok seviyorum kumaş değerlendirme çalışmalarını ellerine sağlık