18 Mayıs 2012 Cuma

BOYAMA+DİKİŞ+DANTEL

"Namaza gitmek için attığın her adım sadakadır."Hz Muhammed(SAV)
"Every step you take to perform the ritual prayer (salat) is like giving alms (sadaqa) for Allah."Hz. Muhammed(SAV)

   İşte acemi işi kumaş boyama çalışmalarımdan biri daha.Acemi işi ancak herşeyiyle elde yapılmış bir yastık.Danteli,ilk ördüğüm kenar danteli.Sanırım ortaokula giderken örmüştüm.Bu kumaş çeyizime yaptırdığımız çarşaf takımlarından artmıştı.Önce deseni çizip boyadım.Desen küçük olduğu ve fırçam uygun olmadığı için zor boyamıştım.Boyama işi bitince dantelini de kendim sardım.Hepsi de el dikişi.Dikiş makinemiz yoktu çünkü.Danteli de sarınca torba yastık şeklinde diktim.Annem de yastığını dikip doldurdu ve bu sevimli bebek yastığı çıktı ortaya.Şimdi oğullarım ona sarılıp uyuyorlar.Hatta kavga bile çıkıyor başında.İnsanın kendi yaptığı birşeyi çocuklarının kullanması ne haz verici bir duygu.Keşke birkaç tane yapsaymışım.

    Ayrıntıda gördüğünüz gibi bayağı bir kötü boyamışım.Ama daha doğal görünmüş bahçe çiti böyle.Çok sevimli bir yastık değil mi?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok sevimli evet elinize sağlık

Unknown dedi ki...

kesinlikle çok sevimli.çok da güzel bir hatırası var

vintageduygular dedi ki...

Harika olmus! Ellerine saglik. Yalniz yazilarini siyah tona alirsan,okuyan gözler daha az yorulur.. Sevgiler

Nilufer dedi ki...

Bence yapın 2 tane daha yastık, hem kavga etmezler hemde çocukluklarına dair kıymetli bir şey leri daha olur erişkinliklerinde... Boyama da kötü gelmedi bana, ellerinize sağlık...